Cik Calla Lily Dan Encik Bos

Cik Calla Lily Dan Encik Bos Seperti awak mencuri calla lily seperti itulah awak curi hati saya AKU Nama aku Chinta Adara tapi semua orang panggil aku CIK TA Hidup aku tak berapa nak selesa selepas balik dari team building di J

  • Title: Cik Calla Lily Dan Encik Bos
  • Author: Airisz
  • ISBN: 9789670890791
  • Page: 162
  • Format: Paperback
  • Seperti awak mencuri calla lily, seperti itulah awak curi hati saya AKU Nama aku Chinta Adara, tapi semua orang panggil aku CIK TA Hidup aku tak berapa nak selesa selepas balik dari team building di Janda Baik Ada orang selalu kirim calla lily dengan tagline tunggu abang Siapa pula la yang minat kat aku Memang pelik ni Tapi masa team building tu, aku memang garangSeperti awak mencuri calla lily, seperti itulah awak curi hati saya AKU Nama aku Chinta Adara, tapi semua orang panggil aku CIK TA Hidup aku tak berapa nak selesa selepas balik dari team building di Janda Baik Ada orang selalu kirim calla lily dengan tagline tunggu abang Siapa pula la yang minat kat aku Memang pelik ni Tapi masa team building tu, aku memang garang habis Yalah, ada ke patut letak aku dalam kumpulan anak dara tua Aku muda lagi kut Kena la dia orang dengan aku sekali Eh, kau orang tak ada nama lain ke nak letak Saja suka suka, cik Kita nak enjoy Enjoy kepala hotak korang Ini kes memalukan Kali ni cawangan mana yang handle Pakai otak ke tidak Jadi, cik nak nama kumpulan apa Fast and Furious Cantik Memang dapat pun tukar nama kumpulan Tapi hampeh juga, sebab semuanya ahli lembik belaka Sebab itu ke ada orang hantar aku bunga calla lily Aku pun perasan juga, masa team building tu ada sorang mamat ni macam minat aje kat aku, tapi masalahnya peserta team building kali ni kebanyakannya pegang status suami orang Tak pun duda orang Tak mau aku kalau duda Nanti satu kampung gelak sebab aku dapat duda Tapi memang serius, selang sehari selepas tu aku terima calla lily Siapakah gerangan dia

    • [PDF] ✓ Free Read ✓ Cik Calla Lily Dan Encik Bos : by Airisz ✓
      162 Airisz
    • thumbnail Title: [PDF] ✓ Free Read ✓ Cik Calla Lily Dan Encik Bos : by Airisz ✓
      Posted by:Airisz
      Published :2019-06-21T03:56:25+00:00

    About “Airisz

    • Airisz

      Airisz Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Cik Calla Lily Dan Encik Bos book, this is one of the most wanted Airisz author readers around the world.

    598 thoughts on “Cik Calla Lily Dan Encik Bos

    • Announcement before review: N nak jual buku ni for RM14. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :) First time baca novel dari Airisz and I suprisingly find myself liking this novel very much walaupun N kurang berkenan dengan tajuk novel sebegini. But it turns out to be a trademark penulis, so I'll let it slide. Suka dengan Chinta and Fahrain, especially since si Fahrain ni dok tunjuk muka ketat jer memanjang tapi dalam diam sebenarnya seorang yang amat romantik. Suka sebab konflik tak berat, [...]


    • 2.8*Tidak mengecewakan saya. Penulis masih memilih kisah santai dan ringan untuk tatapan pembaca sepertimana tiga karyanya sebelum ini. CCLDEB boleh buat kita tersenyum-senyum dengan gelagat Chinta Adara dan orang-orang di sekelilingnya terutamanya rakan-rakan sekerja yang suka bergosip. Pantang ada berita sensasi, cepat saja tersebar. Realiti kehidupan kita sebenarnya.Cuma, tidak sangka rakan sekerja Chinta tidak mampu mengorek siapa sebenarnya lelaki yang dikahwininya walaupun mereka digambark [...]


    • Ehmmmmm As usual Airisz pya heroin kompom brutal level langit ke7. Sayaaaaaa suuuukerrrr tapiiiiii. MASIH TAK BOLEY TANDINGI Cik Bunga n Haris saya. tak tau kenapa Dua orang tu tetap segar di hati saya. Berkali2 dihidangkan oleh orang2 baru Airisz ini tp yang dua tu tetap ada special place in my heart. Okay. for this story. sebelum apa2 saya nak mintak mahap zahir batin ye pada DHF Airisz takpelah kalau saya kenek tembak pun dgn DHF dia tapi saya betul2 suka dengan karya Airisz kalau boley saya [...]


    • 2 1/2**Pertama kali baca karya Airisz not bad!Untuk bacaan santai dengan jalan cerita dan bahasa yang mudah dihadam.Tiada konflik yang berat-berat yang memberatkan kepala bila membacanya.Cuma terkilan dengan penamatnya yang pada saya agak tergesa-gesa.


    • best2nulis airisz ni mmg x lari dari trademarknya yg buat ceritis dan sweetyg buatkan kite tersengih2sweet sgt Chinta dan Fahrain nix puas dgn ending nyaterlalu cptdan ada persolannya1. siapa yg tgkap gmbar diorg kat supermarket dan sbr kat whatsapp group?2. miss J kena tgkap basah dgn sape?? hahaharap2 cik penulis bca review ni n jwphihiapa2 pun thumbs up tuk cik penulis :D


    • Best. Saya suka. Cik Ta yang tegas, garang tetapi hati lembut. Fahrain yang pada mulanya saya rasa agak pelik sebab susah sangat nak dengar suara dia. Malar muka ketat. Tapi bila start dengar saja suara dia, terus tersuka. Cair hati ini. Full pakej betul. Tapi sayang, tak boleh bagi rating lagi tinggi sebab macam ada perasaan tak puas hati apabila tiba-tiba membaca perkataan TAMAT. Macam itu saja endingnya?Bagaimana dengan honeymoon yang kena tangguh tu? Sebab terus senyap begitu saja. Siapa pul [...]


    • Suka dengan watak heroin yang tegas dan cekap di tempat kerja tapi masih akur dengan orang tua dan ugama. Chinta Adara atau Che Ta, berkerja di bahagian kewangan di sebuah kilang pengeluaran. Baru berumur 26 tahun tapi ibunya sudah kalut untuk mencari jodoh untuknya. Dia reda dengan sesiapa saja asal bukan duda. Alergik! Tapi itulah jodoh yang dipilih oleh ibunya. Pada waktu yang sama, dia sering dapat sejambak bunga calla lily sejak pulang dari sesi team building di Janda Baik. Tapi seingatnya, [...]


    • Sekali lagi cerita ini tak mengecewakan saya. Macam biasala cerita Airisz mmg santai jer. Cerita yg xde byk konflik so x yah susah2 nak tension ke apaMula2 sy igt nama heroin Cala Lily tp rupanya namanya Chinta Adara @ panggilan manja dia Cik Ta. Umur Cik Ta dah melangkau suku abad tp masih blom ada tanda2 dia bakal berdua maka dia cukup anti dgn gelaran "andartu" bak kata mak diaAndartu ni ada 3 kategori, kategori pertama, junior andartu. Ini dikira andartu kumpulan tahap satu. Mereka terdiri d [...]



    • Lepas jer baca buku A Court of Mist and Fury, terus saya pick this book. Sejujurnya Airisz is one of my Malay favourite authors. Cara tulisannya best and ceritanya tak banyak yang stress sebab watak-watak utama pandai membawa diri. Serious cakap, kalau tak nak cerita yang tension or sedih-sedih, please do pick a book from Airisz.Cerita ni mengenai seorang gadis bernama Chinta Adara mencari siapakah gerangan lelaki misteri yang selalu mengirimnya bunga lily, bunga kegemarannya - a. sweet! Cerita [...]


    • I am a fan to AIRISZ and have every single collection of her booknya untuk buku ni saya disappointed. kenapa? well.nulis still mengekalkan element sweet romantic and fun character. that I always appreciatenya saya rasa penyudahan dari segi novel ni kurang kemas. banyak lagi yang tergantungwhat happened to dato omar ? fahrain father just easily give up? what happened to Tasha? what happened to rumah tangga si zahrain? one thing I can conclude is rumah tangga CIK TA and FAHRAIN seems going strong. [...]


    • Aku tertarik nak baca novel ni sebab cover dia yang menarik dan Airisz adalah salah seorang penulis kegemaran aku. Novel ini bagi aku agak santai dan tidak mempunyai konflik yang terlalu berat. Jalan cerita dah cukup menarik tapi aku rasa macam ada sesuatu yang kurang. Rasa seperti penulis nak menamatkan penceritaan dengan cepat. Aku rasa jalan cerita boleh dikembangkan lagi. Overall,aku suka cerita ni walaupun kebanyakkan watak dalam cerita ni suka bergosip suasana di tempat kerja Chinta nampak [...]


    • hwaaaaaah2 aku mmg suka karya Airisz dr Cik bunga sambung Cik bluru Cik cinderalela dan skrg cik calla lily baca citer simplekonflik pon simpleaku pon tak pening nak hadam yg penting karya airisz rasa mcm dekat di hati .ybe sbb jln citer nye mengambarkan suasana, cara hidup org biasa2.m kita2 nie psstt: agak2 korang kan camna nak hubungi penulis ni nak minta tandatangga dia la wat koleksi


    • Genre ringan. Sehari ja baca dah hbs. 1.30 pagi jumpa perkataan tamat. Ha Ha Rupanya geng ofis ni kuat gosip rupanya. Sama dgn buku airisz yg lain menonjolkan heroin chinta adara yg dipanggil cik ta seorang yg berani. Kalau tak jena cik ta ni sound terus tak kira siapa. Bos pun kena dound. Hero yg kaka tapi dlm hatu ada taman. Siapa nak genre ringan blh baca buku ni. Gelak ja baca



    • Cerita yang mengangkat 3 isu utama, gosip, andartu, & duda.Serius aku suka novel ni. Cik Ta yang selamber, Fahrain yang tak la macam tipikal hero-hero novel sangat, tambah pulak dengan geng-geng gosip Cik Ta. Kelakar sangat-sangat, tapi gelak-gelak pun makan dalam jugak lahu Tapi rasa macam tak puas jek baca. Tengah duk suspen, dah tamat. Rasa macam tergantung pun ye jugak (nak jugak tau Miss J kena tangkap basah dengan sapahaha). . Mungkin penulis nak suruh pembaca fikir sendiri kot apa jad [...]


    • airisz, one of my favourite author. i like semua naskah airisz tapi yang ni the best antara semua. kelakar. actually at first i dont like watak heroin ni. agak lancang dan lasak. straight to the point je kalau bercakap tanpa pikirkan perasaan orang lain. i was like "sombongnya perempuan ni, ni ke heroin??" tapi lama kelamaan macam lawak lah pulak. watak hero tu memang i suka. 'kayu kayu' ni memang my type. i hope banyak lagi naskah yang akan memikat hati di masa akan datang.


    • I memang minat semua karya Airisz. Tapi kenapa kali ni ending-nya tergesa-gesa sangat. Macam tergantung pun ada juga. 😩


    • banyak gosip chinta adara dgn kwn2 pejabat dia.kan lg best kalau ada kisah cik dalila, kak liza dgn suzi. heheending dia mcm cepat nk abis.


    • Rate 3.5 for this. Bila baca review rasa macam tak nak beli tapi bcos I have the rest of the 3 initial books, I took my chance. Its Airisz and my habit of want almost always overcome my need. Sorry author untuk kali ni cos ending dia macam masih ada unfinished business with regards to both nenek Fahrain, nasib Waina dan Tasha. Kata Zahrain (adik angkat Fahrain) dia settlekan tapi settle macam mana tu. Dan apa kata Datuk Omar bila anak sendiri tak nak acknowledge his existence? Takkan dia diam gi [...]



    • Sungguh, ketawa terbahak-bahak membaca naskhah CCLDEB. Kisah yang santai dan tidak terlalu konflik. Penulis berjaya menghidupkan suasana pejabat dan juga berjaya membuatkan pembaca tersentap dengan sindiran tanpa sedar penulis terutama tentang isu tanggungjawab. Tiba-tiba rindu nak bergosip. Haha. Tahniah buat Airisz!


    • Sebuah lagi karya Airisz yang tidak mengecewakan santai, olahan smooth dan best. Suka karya ini, cuma pengakhiran seperti tergantung dan seperti roller coster. Masih best dan sweet kelakar. Pada saya, saya lebih suka Cik Cinderella Encik Tengku. Apa2pun, naskhah ini memang menarik. Good job penulis! Menantikan karya seterusnya.


    • Mula baca 3/2/2016 dan ditamatkan pada 4/2/16 1205 pmMaaf, saya bagi 1 bintang, selera kita tak serupaa suka coklat ada yg suka sambal belacanBagi saya cerita, watak dan perwatakan tak seberapa. Saya suka cara penulis bercerita, santai dan bersahaja. Tapi 'keadaan yg mengetarkan' itu tak ada Susah nya nak memenuhi selera saya ni


    • Bagi E.N, novel ni sangat santai Kisah Chinta Adara dan Fahrain sangat best sebab tak banyak konflik sangat Tapi ending agak kurang sikit lah bagi E.N banyak watak dimatikan macam tu je Nak tahu jugak apa yang terjadi dekat ayah kandung Fahrain dan nenek dia takkan Fahrain tak boleh nak maafkan ayah kandung dia?





    • Menarik Suke secret admire dlm diam Rasa cam sweet jer Best plak rasanyer bila disajikan dengan calla lily, alwiz


    • suka cara airisz bercerita. cerita santai, tak payah pening2 selesaikan misteri. cumanya ending macam tergesa-gesa & tetibe je. eh, dah habis. apakah? selalunya nk penamat tu ada hint tapi ni xdak.


    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *